Menu
Your Cart

Οργανισμοί που υποστηρίζουμε

Με κάθε αγορά σου προσφέρεις χαρά στον αποδέκτη του δώρου σου και ταυτόχρονα σε όσους έχουν ανάγκη!

Στο makemehappy.gr σκεφτήκαμε πόσο όμορφο θα ήταν με κάθε αγορά να δίνουμε μέρος των εσόδων μας προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις που θα ενισχύουν οργανισμούς με φιλανθρωπικό σκοπό καθώς και για την προστασία των ζώων. Επειδή σεβόμαστε τις ευαισθησίες σου, σε αφήνουμε να διαλέξεις εσύ τον οργανισμό που θα ήθελες να ενισχύσουμε, επιλέγοντας από τη λίστα που υπάρχει στο check οut όπου ολοκληρώνεται η παραγγελία σου. Για κάθε παραγγελία θα δίνουμε εμείς 0,50 ευρώ στον οργανισμό της επιλογής σου. Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις κάποιον οργανισμό το ποσό 0,50 ευρώ της παραγγελίας θα δοθεί σε κάποιον οργανισμό που θα επιλέξουμε εμείς για εσένα.

Οι οργανισμοί που είναι διαθέσιμοι για επιλογή αυτή τη στιγμή είναι το Χαμόγελο του Παιδιού και ο Αρκτούρος.

 
Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα όντως αξιοποιήθηκαν σε δράσεις για καλό σκοπό συμμετέχουμε με τη φυσική μας παρουσία στις δράσεις αυτές και δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό σε ετήσια βάση. Επίσης σε πολλές από αυτές τις δράσεις ενημερώνουμε όσους μας ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα ώστε να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα θετικής αλληλεπίδρασης.

Λίγα λόγια για το Χαμόγελο του Παιδιού 

Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε πριν από 24 χρόνια, από τον 10 χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ο Ανδρέας γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1985. Από μικρός ήταν ένα παιδί με ιδιαίτερες ευαισθησίες και με τις «μικρές» του δυνάμεις πρόσφερε αγάπη και χαμόγελα σε όλους όσους ήταν δίπλα του! Είχε την αγαπημένη του οικογένεια, τους φίλους του, τους συμμαθητές του, το δικό του σκυλάκι, που φρόντιζε και αγαπούσε. Είχε τα δικά του όνειρα, τα δικά του θέλω, όλη τη ζωή μπροστά του. 

Ο Ανδρέας αρρώστησε το 1994 και από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε την ασθένειά του με θάρρος και αξιοπρέπεια, συνεχίζοντας να προσφέρει δύναμη και χαμόγελο στους γύρω του.

Το Νοέμβριο του 1995 ο Ανδρέας αποτύπωσε το όραμά του στο προσωπικό του ημερολόγιο. Επιθυμία του να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ! Ζήτησε όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα.

Από εκείνη την ημέρα έως και σήμερα, ο Οργανισμός "Το Χαμόγελο του Παιδιού" μάχεται για τα παιδικά δικαιώματα και προσφέρει πανελλαδικά υπηρεσίες για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα, 365 ημέρες το χρόνο και 24 ώρες την ημέρα. Πραγματοποιεί δράσεις πρόληψης για την αποφυγή των φαινομένων βίας, των περιστατικών εξαφάνισης καθώς και την παροχή ιατρικών προληπτικών εξετάσεων, δράσεις παρέμβασης για παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, παιδιά που εξαφανίζονται, παιδιά με προβλήματα Υγείας, παιδιά που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας και δράσεις θεραπείας για παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας.

Θεμέλιος λίθος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι οι εθελοντές, που με τη δική τους πολύτιμη προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του έργου και των δράσεών του. Οι εθελοντές απασχολούνται σε όλες τις δράσεις πανελλαδικά και καλύπτουν βασικές ανάγκες, τόσο με την ειδικότητά τους, όσο και με την εκπαίδευσή τους στις προκαθορισμένες δράσεις του Οργανισμού.

Μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς στο έργο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού». Ας ακολουθήσουμε όλοι την προτροπή του:

«Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!

Περισσότερες πληροφορίες για τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τους τρόπους συμμετοχής θα βρείτε εδώ.


Λίγα λόγια για τον Αρκτούρο 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση με μεγάλη εμβέλεια και προσφορά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των υπό εξαφάνιση άγριων ειδών. Δραστηριοποιείται στην έρευνα πεδίου, την επιστημονική μελέτη, την ευαισθητοποίηση του κοινού, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τον εθελοντισμό για την προάσπιση της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και την  αειφορική διαχείριση της φύσης.

Υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά και επιδιώκει την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών μέσα από την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπινου και φυσικού κεφαλαίου. Συνδράμει στην καταπολέμηση της αιχμαλωσίας των άγριων ζώων και των γενικότερων απειλών για τα μεγάλα θηλαστικά με βασικές δράσεις την παροχή Ελληνικών Ποιμενικών Σκύλων σε κτηνοτρόφους και την ανατροφή, περίθαλψη και επανένταξη στη φύση τραυματισμένων ή ορφανών αρκούδων, λύκων και άλλων θηλαστικών.

Λειτουργεί στο δήμο Αμυνταίου το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο, στο οποίο γίνεται ενημέρωση για τη βιολογία, την οικολογία και την προστασία του λύκου και της αρκούδας στους εξής επισκέψιμους χώρους:

o   Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στο Νυμφαίο.

o   Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο.

o   Κέντρο Ενημέρωσης για τον Λύκο και Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές.

Εάν θες να μάθεις περισσότερα για τον «ΑΡΚΤΟΥΡΟ» πάτησε εδώ: www.arcturos.gr